Cellegift-behandlingen burde vært i gang

Jeg har fortsatt ikke hørt noe fra UNN. Jeg skulle ha fått en dato for behandlingen i forrige uke, da prøvesvarene var klare.

Jeg byttet fra Tromsø til Narvik kun når det gjelder å få cellegift, siden det er mye kortere vei dit. For ett år siden, når alt dette startet veldig akutt med smerter, så var det Narvik som hadde utredningen på meg. Det gikk alt for lang tid med utredningen, og jeg ble jo avhengig av morfin.

Jeg byttet etterhvert over til Tromsø i håp om å få bedre oppfølging underveis i ventingen, og det fikk jeg virkelig. Jeg hadde mye oppfølging med oftere prøvetaking, telefonsamtaler og etterhvert den hovedsaklige undersøkelsen i narkose.

Nå de siste ukene så har jeg vært mye dårligere, og ingen tablett-behandling har hjulpet meg. Det ble derfor veldig raskt avgjort at jeg måtte få cellegiftbehandling raskest mulig, for å unngå at jeg blir enda dårligere. Og jeg skal nå følges av Narvik under den behandlingen, og fikk beskjed om at det blir oppstart av den så snart prøvesvarene var klare.

De kom forrige uke, min lege sendte svarene over til Narvik med melding om at behandlingen må startes snarest. Den beskjeden hadde «hastegrad – 2 døgn», men det har enda ikke skjedd noe. Legen var tydelig på at nedtrappingen har gått jevnt og fint, og at det er synd om det ødelegges hvis jeg ikke får kommet i gang med behandlingen. Nedtrappingen jeg hadde nå nylig ble utsatt til etter påsken, fordi jeg har så mye mer smerter og ikke kommer til å takle nedtrapping akkurat nå.

Jeg håper det skjer noe snart! Nå kommer jo påsken, så jeg må nok vente til etter den er over, og forhåpentligvis ikke noe lenger enn det.

Nei, nå skal jeg sette i gang å lage pizza! Så ønsker jeg alle en fin påske 🙂

Rask smertelindring

Jeg har hatt en svært utfordrende og vanskelig tid de siste 2 ukene. Som jeg nevnte tidligere, så har jeg blitt dårligere, og bare de 3 siste dagene har det økt på enda mer med smerte.

I går klarte jeg ikke mer, og jeg trengte raskere og mer effektiv smertelindring. Stian kjørte meg da til legekontoret med en gang.

Da jeg kom inn, gikk jeg rett til skranken og sa at jeg trengte hjelp. Min lege har lagt inn beskjed om å gi meg smertestillende intravenøst raskt ved behov, det blir da gitt morfin og buscopan, og eventuelt afipran (kvalmestillende).

Jeg fikk lagt meg nedpå, og de la inn veneflon og ga medikamentene ganske raskt. Første dosering hjalp veldig lite, og jeg merket ingenting av morfinen, det er pågrunn av min høye toleranse og det måtte derfor gis mer enn «normalt» for at jeg skulle få god effekt.

Legen la også inn haste-beskjed til sykehuset med blodeprøvesvar, og for å få satt i gang behandlingen snarest mulig.

Så nå venter jeg utålmodig på en telefon eller innkalling til time, og krysser fingrene for at det  skjer noe veldig snart! 🙂 Så får jeg vel bare holde ut den tiden det tar..

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top